Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΓΑΡΙΑΣ - ΑΟ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ "ΚΟΖΙΑΚΑΣ" : 2 - 0

Ο κατήφορος συνεχίζεται για τον Κόζιακα που γνώρισε σήμερα για την 16η αγωνιστική τρίτη σερί ήττα αυτή τη φορά εκτός έδρας από την ισοδύναμη ομάδα του Απόλλωνα Λυγαριάς με σκορ 2 - 0. Η νέα αποτυχία καθήλωσε την ομάδα στην 11η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς  βάζοντας την σε περιπέτειες όσο αφορά την υπόθεση παραμονή εάν δεν "συνέλθει" γρήγορα.
Ο Κόζιακας σήμερα ήταν σχετικά βελτιώμενος με προηγούμενα παιχνίδια αν κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας όπου δεν έχει γευθεί ακόμα τη νίκη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να επιβάλλει το ρυθμό της . Στη συνέχεια η γηπεδούχος ομάδα ήταν αυτή που ανέβασε στροφές και έφτανε με αξιώσεις στην εστία του Αργυρίου. Σε μια τέτοια προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει και το σκορ στο 30'. Ο Α.Σβάνας ξεμαρκαρίστηκε περνώντας την μπάλα στον Μηλιώτη ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε κάθετα στον Τζαναβά με τον τελευταίο να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα με  μπαλιά στον Λιάκο. Ο νεαρός επιθετικός πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0 δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στους γηπεδούχους !
 Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού ο Κόζιακας προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε έχοντας την εδαφική κατοχή της μπάλλας  άλλα ο Απόλλων αμύνθηκε  στο μεγαλύτερο μέρος σωστά. Δυνατά μαρκαρίσματα και 3 κίτρινες κάρτες για την γηπεδούχο ομάδα  που αδυνατούσε να απαντήσει στο συνεχές πρέσινγκ των φιλοξενούμενων.  Η Λυγαριά προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα . Σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις και με το χρονόμετρο να δείχνει 77’ μια κάθετη πάσα του Σβάνα  και ένα άψογο τελείωμα του Τζαναβά  αρκούσαν για να κλειδώσουν το τρίποντο για τον Απόλλων. 
Η νέα ήττα απογοήτευσε και προβλημάτισε εκ νέου τους ανθρώπους της ομάδας του Γοργογυρίου που  πρέπει άμεσα να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών  αρχής γενομένης από το επόμενο καθοριστικό παιχνίδι που φαντάζει τελικός με τον Άγιαξ Ασπροκκλησιάς εντός έδρας , μια ομάδα που κυνηγά την γρήγορη παραμονή της στην κατηγορία !
'Απαντες οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους , να παραμερίσουν διαφορές και πικρίες αν υπάρχουν και ενωμένοι να παλέψουν για έναν στόχο πλέον : την εξασφάλιση της κατηγορίας !
                                                Γιάννης Αργυρίου


Εναέρια μονομαχία στα καρέ του Αργυρίου


Ο Δ. Θεμελής προσπαθεί να ανακόψει αντίπαλο


Δυνατή μονομαχία στο κέντρο του γηπέδου

Συνωστισμός στην άμυνα του Κόζιακα



Δεν υπάρχουν σχόλια: