Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ ΚΟΖΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ !


Αντίπαλος της ομάδας μας την Κυριακή για την 10η αγωνιστική θα είναι ο ιστορικός ΑΟ Τρίκαλα κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στην μεγάλη ιστορία των δύο σωματείων μετά απ΄αυτή της περιόδου 2004 - 05 όπου είχαν τεθεί αντιμέτωποι για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας !
Ο ΑΟ Γοργογυρίου Κόζιακας προετοιμάζεται με συγκρατημένη αισιοδοξία για αυτό το μεγάλο ματς το οποίο όλοι μας πρέπει να το δούμε σαν γιορτή και ευκαιρία να σταθεί η ομάδα μας ανταγωνιστική και αξιόμαχη απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο της !
Ξεχωριστή σημασία θα έχει το ματς και για τον προπονητή μας Τάκη Ρούσσα ο οποίος με τα χρώματα του ΑΟ Τρίκαλα έγραψε τη δική του ιστορία αγωνιζόμενος ως αρχηγός επί σειρά ετών στις επαγγελματικές κατηγορίες !

Στη συνέχεια παραθέτουμε αναλυτικά στοιχεία για το " μέγεθος " της ομάδας του ΑΟ Τρίκαλα !
Ο Α.Ο. Τρίκαλα είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1963 στα Τρίκαλα από τη συγχώνευση του Α.Ο. Τρικάλων "Ο Αχιλλεύς" με την Α.Ε. Τρικάλων. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.
Στο τέλος της περιόδου 2010-11 τιμωρήθηκε, λόγω κατάθεσης πλαστής εγγυητικής επιστολής στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), με υποβιβασμό από τη Φούτμπολ Λιγκ (2η κατηγορία) στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (4η), στο οποίο όμως αποφάσισε να μη δηλώσει συμμετοχή με συνέπεια την αποβολή του από αυτό.
Έως και το 1963 η πόλη των Τρικάλων ήταν μοιρασμένη ποδοσφαιρικά μεταξύ των δύο ομάδων που κυριαρχούσαν, του Α.Ο. "Ο Αχιλλεύς" και της Α.Ε. Ο πρώτος αποτελούσε μία από τις παλαιότερες στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ιδρυθεί το 1923 , αλλά στη διάρκεια των ετών είχε υποστεί διάφορες μετονομασίες και συγχωνεύσεις. Θεωρούταν ότι αντιπροσώπευε την άρχουσα τάξη της πόλης και βασικό του χρώμα ήταν το μπλε. Αντίθετα, κόκκινα φορούσε η ΑΕΤ που υποστηριζόταν κυρίως από τις λαϊκότερες τάξεις και η οποία είχε επίσης συγχωνευτεί με άλλα σωματεία μετά την ίδρυσή της το 1947.
Η αντιπαλότητά τους κατά την αγωνιστική περίοδο 1962-63 που αμφότερες μετείχαν στη Β΄ Εθνική, είχε ως συνέπεια την κατάληψη της 2ης και 4ης θέσης και την απώλεια τόσο του πρωταθλήματος για την Α.Ε. Τρικάλων στην ισοβαθμία από τον Εδεσσαϊκό, όσο και βασικότερα της ευκαιρίας σε μία από τις δύο να διεκδικήσει την άνοδο στην ανώτατη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω αγώνων μπαράζ.
Το συγκεκριμένο γεγονός υποχρέωσε τα μέλη των δύο σωματείων, κατόπιν έντονων πιέσεων τόσο της τοπικής φίλαθλης κοινωνίας, όσο και των ίδιων των παικτών, να ξεπεράσουν οποιεσδήποτε αντιρρήσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουν στη συγχώνευση. Στις 10 Ιουλίου 1963 ιδρύθηκε ο Α.Ο. Τρίκαλα με φανέλα κόκκινη-μπλε και έμβλημα δύο ενωμένους κύκλους ανάλογων χρωματισμών. Τη νέα ομάδα στελέχωσαν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές των προηγούμενων, ενώ οι υπόλοιποι εντάχθηκαν στη Δήμητρα Τρικάλων που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η Α.Ε. Τρικάλων επανιδρύθηκε αργότερα και έφτασε να συμμετάσχει μέχρι και την 4η κατηγορία (ερχόμενη μάλιστα αντιμέτωπη τόσο με τον ΑΟΤ, όσο και με τη Δήμητρα), για να επανέλθει πλέον στα πρωταθλήματα της τοπικής ΕΠΣ.
Επιτυγχάνοντας την άνοδο κατά το πρώτο κιόλας έτος της ύπαρξής του, ο Α.Ο. Τρίκαλα αγωνίστηκε στην Α' Εθνική για 6 συνολικά περιόδους μέσα σε 10 χρόνια. Στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε επί ένα ίδιο διάστημα στη Β' κατηγορία, πριν αρχίσει να εναλλάσσεται μεταξύ αυτής και της Γ'.
Νέα ανοδική πορεία από το 1994, οδήγησε στον τίτλο του πρωταθλητή της Β' Εθνικής (για 4η φορά) το 1999 και την επιστροφή στα "μεγάλα σαλόνια" έπειτα από 26ετία.
Διαδοχικοί υποβιβασμοί ωστόσο, οδήγησαν τον Α.Ο. Τρίκαλα το 2003 στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (4η κατηγορία), γεγονός καινούργιο στη 40χρονη ιστορία του. Προβιβάστηκε στη Γ' Εθνική το 2009 (ως πρωταθλητής του 4ου Ομίλου) και την επόμενη περίοδο 2009-10 κατέλαβε, αν και νεοφώτιστος, τη 2η θέση στο Βόρειο Όμιλο. Απέκτησε έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσει σε αγώνα μπαράζ μία δεύτερη συνεχόμενη άνοδο, την οποία και κέρδισε με το 2-0 επί του Βύζαντα Μεγάρων στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, παρουσία 5.000 περίπου Τρικαλινών φιλάθλων. Υστερα απο μια εκληπτικη σεζον στην Β' εθνικη και την παρολιγο ανοδο της ομαδας μεσω των αγωνων μπαραζ στην Α εθνικη,μια πλαστη εγγγυητικη ριχνει την ομαδα στην Δ' εθνικη κατηγορια υστερα απο 2 χρονια σε Γ' και Β' εθνικη.
Μετα απο σχεδον 2 χρονια το ανενεργο σωματειο του Α.Ο.Τ. αποκταει διοικηση πρωτοδικειου χαρη στις τεραστιες προσπαθειες των οργανωμενων οπαδων του τους Σακαφλιαδες και πολλους παλαιμαχους και απλους φιλαθλους της ομαδας. Αργοτερα οριζεται κανονικη διοικηση η οποια αναλαμβανει την δυσκολη προσπαθεια να επαναφερει την ομαδα εκει οπου ανηκει ξεκινωντας απο το μηδεν.Η ομαδα των Τρικαλων θα ξεκινησει την σεζον απο το τοπικο ερασιτεχνικο πρωταθλημα σε μια δυσκολη συγκυρια συμπληρωνοντας 50 χρονια ζωης και ενδοξης ιστοριας στα εθνικα πρωταθληματα της χωρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: