Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΟ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ ΚΟΖΙΑΚΑ





Προς ,
το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρικκαίων ,
την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ,
την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων ,
τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που διεκδικούν  την ψήφο μας για τον Δήμο Τρικκαίων  και την Περιφερειακή   Ενότητα Τρικάλων ,
καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  σχετικά με τις παρακάτω προτάσεις και   σκέψεις μας .
Με βάση τις προγραμματικές σας θέσεις μεταξύ άλλων  , σχετικά με τον  τοπικό , μαζικό , ερασιτεχνικό αθλητισμό , την ανάπλαση , συντήρηση και αξιοποίηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων ,σαν φίλοι του αθλητισμού που αγαπάμε τον τόπο μας θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις που στο μέτρο του εφικτού θα μπορούσαν να δώσουν πνοή στον αθλητισμό της περιοχής μας της Δημοτικής Ενότητας  Κόζιακα !
Ως άνθρωποι που αγαπάμε τον αθλητισμό και ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γνωρίζουμε , θέλουμε να πιστεύουμε καλά τη χρήση του αθλητικού χώρου του γηπέδου Γοργογυρίου καθώς και τα προβλήματα που απορρέουν από τη πλημμελή συντήρηση και αξιοποίηση του .
Δυστυχώς στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και ιδίως των ερασιτεχνικών σωματείων  η έως τώρα συντήρηση του γηπέδου Γοργογυρίου επιβαρύνει αποκλειστικά  και μόνο τους λίγους εκείνους ρομαντικούς ανθρώπους που έχουν απομείνει να υπηρετούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που με προσωπικές οικονομικές θυσίες «ματώνουν» κυριολεκτικά να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει . Δεν ξεχνάμε επίσης ότι όταν προ 5ετίας περίπου παραδόθηκε προς χρήση το γήπεδο αυτό ήταν ημιτελές όπου και πάλι κλήθηκαν οι λίγοι αλλά ηρωικοί εκείνοι άνθρωποι συνεισφέροντας οικονομικά έτσι ώστε να αποπερατωθεί το έργο αυτό .
Ξεκινώντας από το επιβαρυμένο αγωνιστικό χώρο και τον καταστραμμένο δυστυχώς πλέον φυσικό χλοοτάπητα λόγω έλλειψης συντήρησης και μη ύπαρξης αξιόπιστου συστήματος ποτίσματος  αλλά  και λόγω της μη επαρκούς ποσότητας ύδατος για το πότισμα του καθίσταται επιτακτική η ανάγκη κατά τη γνώμη μας η αντικατάσταση του όχι όμως πάλι με φυσικό ( υβριδικό) λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που αναφέραμε προηγουμένως , αλλά προτείνουμε να τοποθετηθεί συνθετικός (πλαστικός) χλοοτάπητας 5ης γενιάς όπως λέγεται . Αυτού του τύπου συνθετικοί  χλοοτάπητες είναι απολύτως ασφαλείς και ανθεκτικοί για τουλάχιστον μια δεκαετία με μηδαμινό  κόστος συντήρησης  και μη απαραίτητη την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού  σε αντίθεση με τους φυσικούς που απαιτούν συνεχή και μακροχρόνια συντήρηση με υψηλό κόστος .
Ο συνθετικός χλοοτάπητας θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους δημότες και τους αθλητές όλων των ερασιτεχνικών σωματείων  της Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα όλη τη διάρκεια του χρόνου χωρίς ουσιαστικές φθορές ακόμα και με κακές καιρικές συνθήκες που έτσι κι αλλιώς έχει η περιοχή μας .
Συνεχίζοντας θέλουμε επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης πλαστικών καθισμάτων στις τσιμεντένιες εξέδρες του γηπέδου καθώς και σκέπαστρου (οροφή ) αυτών  καθιστώντας το έτσι ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί αθλητικά  αλλά και πολιτιστικά γεγονότα  μεταξύ άλλων και συναντήσεις των ενωσιακών  μικτών ομάδων – γι΄αυτό καλούμε την τοπική ΕΠΣΤ να εξετάσει το θέμα έτσι ώστε να καταστεί το γήπεδο Γοργογυρίου ενωσιακό -   και σε συνδυασμό με την πίστα μηχανοκινήτου αθλητισμού που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και την παρουσία των αθλητών του ανεμοπτερισμού  που  χρησιμοποιούν το γήπεδο για τις προσγειώσεις τους  να καταστεί πόλος έλξης πολλών αθλητικών εκδηλώσεων  .   
Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη ότι το γήπεδο Γοργογυρίου πληρεί  όλες εκείνες τις προϋποθέσεις  έτσι ώστε να καταστεί  ένας πυρήνας άθλησης  όλης της περιοχής προσελκύοντας  τους κατοίκους και ιδίως τα μικρά παιδιά στον αθλητισμό με την δημιουργία  και μιας πολυπόθητης ακαδημίας ποδοσφαίρου .
Είναι πράγματι λυπηρό το θέαμα των κατεστραμμένων αθλητικών χώρων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τι γήπεδο Γοργογυρίου που ανακατασκευάστηκε προ 5ετίας με τα χρήματα του λαού μας δεν θα έχει αυτή τη τύχη .
Με την ανακατασκευή  και ανάπλαση αυτού όλη η περιοχή  μας  θα «έπαιρνε ζωή» με πολλά οφέλη για όλους μας .
Δοθέντος του γεγονότος ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας επιθυμούν την ανάπλαση του αθλητικού κέντρου  και στηριζόμενοι στις δικές σας εξαγγελίες  και προγραμματικές δηλώσεις σχετικά με τον αθλητισμό της περιοχής μας και την ανάπτυξη του ,  ελπίζουμε να εξετάσετε το θέμα και τις προτάσεις μας και να προβείτε στις απαιτούμενες μελέτες για τις βελτιώσεις που αφορούν σ΄αυτό το έργο πνοής για την Δημοτική Ενότητα Κόζιακα .

Εκ μέρους των φίλων του ΑΟ Γοργογυρίου Κόζιακα

Με τιμή

Αργυρίου Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: